• Lorem ipsum

Cadeau voor een jarige.

10 Apr 2023
door Valerie

Welk cadeau voor een jarige? Een 100 jarige!

Een trouwe klant van Brianto, een man gul met cadeautjes, heeft een 100 jarige vriend. Beter gezegd 5 jaar geleden werd zijn vriend 100 jaar.

Dit jaar werd zijn 105de verjaardag gevierd.

En bij een verjaardag hoort een cadeau. Maar wat geef je cadeau aan een 100 jarige? En daarmee hield het niet op. Want we waren nu toe aan het cadeau voor zijn 105de verjaardag. En we hopen uiteraard dat we nog lang kunnen doorgaan.

Waarmee verras je een jarige van deze leeftijd, waarmee maak je zo iemand blij? Zoals je kan voorstellen is de leefwereld van een 100 jarige eerder klein. En binnenin deze beperkte leefwereld is alles voorzien.

Het cadeau voor zijn 100ste verjaardag, nu dus al een heel tijdje geleden, werd een Champagne in houten kist. Het schuifdeksel werd gegraveerd met zijn foto en naam.
Een foto mooi graveren in hout vraagt vakkennis, maar het resultaat is verbluffend. Met de diepte van de gravering wordt de kleurintensiteit weergegeven. Een gravering in reliëf dus.

Op zich is een fles champagne in houten kist niet zo een een heel spectaculair cadeau, maar door de gravering werd het cadeau toch heel pakkend.
De fles is natuurlijk reeds lang leeg, maar de kist staat er nog steeds. Prominent aanwezig.

De cadeaus voor de volgende verjaardagen

Zoals dikwijls, geldt ook hier ‘ Less is more’. De cadeaus die we nu al elk jaar gemaakt hebben zijn eerder eenvoudig en niet duur, maar wel gepersonaliseerd en waren telkens een schot in de roos.

Cadeaus jarige

In deze afbeelding hebben we al de cadeautjes op een rijtje gezet.

Het meest recente cadeau is de beukenhouten pen met gravering. De personalisatie is een beetje uitgebreider geworden. Er is nu wat bijgekomen want hij is inmiddels de oudste man van zijn dorp. Aller tijden!, want zover zijn we inmiddels.

Stuk voor stuk zijn deze cadeautjes een onderdeel van het interieur geworden. De mok met foto wordt nog steeds elke dag gebruikt voor de koffie bij het ontbijt.

Een gepersonaliseerd cadeau 

Dit verhaal wou ik met je delen omdat het zo speciaal is. Het begon met een cadeau zoeken voor een 100 jarige man, en dat is jaar na jaar doorgegaan, en nu wordt het een cadeau voor een 105 jarige.

Het komt natuurlijk niet zo dikwijls voor dat je een cadeau nodig hebt voor een 100 jarige, (alhoewel recentelijk toch meer en meer). Maar ik hoop je hiermee op ideeën te brengen voor andere jarigen. Voor je 80 of 90 jarige oma of opa bijvoorbeeld.

Ik heb het al zoveel malen ervaren. Een, op het eerste zicht, alledaags cadeau, wordt een heel speciaal cadeau, reeds met een eenvoudige personalisatie. En dat lukt bovendien met een klein budget.

Men wordt gehecht aan een gepersonaliseerd cadeau.

Ik hoop dat je er wat aan hebt,

Groet
Valerie