• Lorem ipsum

Een gewaardeerd cadeau

25 Jan 2023
door Valerie

Wat is nu een populair cadeau? Op heel veel webshops vind je, meestal op de homepage, een rubriek of sectie met de populaire producten.

Bij brianto hebben we dat ook opgenomen, onder de noemer “bestsellers”. De naam bestsellers is hiervoor het best gekozen eigenlijk, want wij tonen de cadeaus welke op dat moment het meest worden verkocht.

In het lijstje vind je de cadeaus die op dat moment over de laatste 2 dagen het meest werden aangekocht door onze klanten. We houden niet de verkoopwaarde bij, maar het aantal.

Bijvoorbeeld onze whisky cadeauset, een luxe cadeau met een hoge waarde, één van onze topproducten, verschijnt niet zeer dikwijls in het lijstje. Nochtans in verkoopwaarde is deze luxueuze set steeds in de top 5. 

Onze beukenhouten pen set, zul je veel meer terugvinden in de cadeau bestseller rubriek, evenals de houten sleutelhanger en de gepersonaliseerde theelichthouder. Stuk voor stuk gepersonaliseerde cadeautjes met een lager verkoopbedrag, maar door meerdere klanten in grotere aantallen aangekocht.

Maar moet je niet eerder kijken naar de reactie van de ontvanger van het cadeau, wanneer je het hebt over een populair cadeau? Is een populair cadeau niet vooral een cadeau waarmee je iemand heel blij maakt?

We hebben dat voor brianto gaan onderzoeken. Wat vond diegene waarvoor het cadeau was bedoeld ervan.

Hiervoor hebben we naar de persoonlijke ervaringen van een aantal van onze klanten gevraagd. Ook hebben we de spontane reacties van klanten, en vooral dan de reacties die ze hebben ervaren van de ontvanger hierin meegenomen.

Bovendien hebben onze medewerkers dagelijks meerdere gesprekken met klanten over cadeaus, de personalisatie, maar ook over klanten ervaringen achteraf.

Om je te helpen bij de keuze van een cadeau bij de eerstvolgende gelegenheid die zich voordoet hebben we hieronder even onze bevindingen samengevat. Alhoewel een cadeau altijd een zeer persoonlijke relatie uitdrukt tussen gever en ontvanger, kan het wellicht toch een hulpmiddeltje zijn.

Wat me nu te binnen schiet wil ik je toch nog even meegeven. De beste reactie hebben we steeds van mensen die onverwacht een gepersonaliseerd cadeautje krijgen. Dikwijls als bedankje.

Hieronder geven we voor een aantal gelegenheden de cadeaus met de hoogste waardering. Uiteraard is het zo dat niet alleen de gelegenheid bepalend is, maar de combinatie gelegenheid en ontvanger. Dus voor wie het cadeau is bedoeld. Ik bedoel bijvoorbeeld het onderscheid tussen een verjaardagscadeau voor een man of een verjaardagscadeau voor een vrouw.

Het zal je niet verbazen, dat uit dit onderzoek blijkt, dat de personalisatie ook bepalend is. Daarover vind je meer in verschillende van mijn andere blogs.

Dit lijstje kan zeker ondersteunend zijn in je zoektocht. Maar houd vooral ook rekening met de voorkeuren van de persoon waarvoor het cadeau bedoeld is. 

GelegenheidMeest gewaardeerd Cadeau
ValentijnGlazen hartje met foto
Verjaardag Gin en tonic gepersonaliseerde glazen
BedankjeFlesje bubbles met gepersonaliseerd etiket
PensioenSnijplank met gravering
Juf en meesterShopping tas met naam
MoederdagTheelichthouder
VaderdagSabatier Koksmes met naam
JubilarisWhiskykaraf Fusion met gravering
HuwelijkChampagne cadeau set
DoopFotokader Viralux met foto
KerstGeurkaarsje met personalisatie

 

Groet, Valerie.